Ajax frustreert: Soms de gedachte dat je iemand het ziekenhuis in wil schoppen

Ajax frustreert: "Soms de gedachte dat je iemand het ziekenhuis in wil schoppen"

20-11-2016 18:05
3

NEC ging zondag hard onderuit bij Ajax (5-0). De oorwassing deed veel pijn bij aanvoerder Gregor Breinburg en aanvaller Mohammed Rayhi, die in het verleden in de jeugd bij PSV speelde. Het leverde stevige teksten op.

"Eén woord: teleurstellend", begint Breinburg tegenover FOX Sports. "De kwaliteiten van Ajax kwamen bovendrijven, door Ziyech, Klaassen en een goede spits. Ajax kon doen wat ze wilden. Het leek wel een trainingspartij voor Ajax."

"Het was een slechte dag voor ons. (…) Soms heb je de gedachte dat je iemand het ziekenhuis in wilt schoppen, een tikje wilt geven. Maar je moet de frustratie niet de boventoon laten voeren." De nuance volgde: "Het moet een tikje zijn, zodat je laat zien dat je er bent."

Rayhi kwam bij Omroep Gelderland aan het woord en hoopte maar dat het niet meer dan 5-0 werd. "Ja, je hebt geen zin om met 8-0 of 9-0 naar huis te gaan. Maar 5-0 doet ook al pijn", aldus de aanvaller, die zelf nog bijna scoorde in de eerste helft. "De eerste helft had ik nog wel een paar acties en afstandsschoten. Maar de tweede helft stond ik bijna linksback en was het alleen maar tegenhouden en verdedigen."