Feyenoord trekt drie punten over de streep en is weer Eredivisie-koploper

20-11-2016 18:35
10

Feyenoord heeft zondag de Eredivisie-draad opgepakt met een overwinning op PEC Zwolle. Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Jens Toornstra bezorgden de Rotterdammers drie punten.

Veel viel er niet af te dingen op de Feyenoord-zege. In de eigen Kuip heerste de koploper van de Eredivisie van begin tot einde, mede doordat PEC alles op de verdediging gooide. Dat resulteerde in mogelijkheden voor Kuyt en Nicolai Jörgensen, terwijl Feyenoord ook recht had op een penalty vanwege een handsbal van PEC-verdediger Ted van de Pavert.

In de 38e minuut was het Zwolse verzet uiteindelijk gebroken. Jens Toornstra legde de bal op het hoofd van Kuyt, die 'm richting de lange hoek stuurde: 1-0. Ook na rust had Feyenoord niets te duchten van PEC. Omdat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook niet helemaal lekker in het vel zat, bleef de 2-0 lang uit.

Een fraai schot van Karim El Ahmadi zorgde twintig minuten voor tijd voor de verlossing. De middenvelder, terug van een blessure, maakte alweer zijn vierde treffer van het seizoen. Toen Toornstra er even later ook nog 3-0 van maakte, was het duel gespeeld. Door de driepunter is het gat tussen Feyenoord en achtervolger Ajax weer twee punten. Donderdag wacht de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United. PEC staat veertiende.