Ajax betaalt Denen nog steeds voor Dolberg: Het geld is onlangs ontvangen

Ajax betaalt Denen nog steeds voor Dolberg: "Het geld is onlangs ontvangen"

22-11-2016 11:53
6

Silkeborg IF bekijkt de ontwikkeling van Kasper Dolberg met bovenmatige belangstelling. De Deense club, waar Ajax de spits in 2015 oppikte, verdient mee aan de successen van het toptalent.

In het akkoord tussen Silkeborg en Ajax zitten namelijk twee clausules: een doorverkooppercentage en een bonusregeling. "We hebben al geprofiteerd van de laatste, omdat we recht hebben op een bonus als Kasper een bepaald aantal wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld", zegt directeur Kent Madsen tegen het Deense BT. "Ik wil niet het exacte bedrag bekendmaken, maar het geld is onlangs ontvangen."

De andere afspraak is dus een doorverkooppercentage bij een toekomstige transfer. "In sommige media wordt gemeld dat Kasper dan binnen een paar jaar doorverkocht moet worden, maar dit is niet juist. Onze overeenkomst met Ajax is voor onbepaalde tijd", aldus Madsen. "Natuurlijk zijn we blij dat hij het daar zo goed doet. We zijn trots op hem. Hij is een van onze jongens. Tot nu toe ziet het er geweldig uit, maar niemand weet waar het eindigt."