De Leeuw 'oké' bij Amerikaanse hekkensluiter: Meestal niks te vertellen

De Leeuw 'oké' bij Amerikaanse hekkensluiter: "Meestal niks te vertellen"

Gepubliceerd: dinsdag 22 november 2016 om 18:56di 22-11-2016 om 18:56

Michael de Leeuw moest er lang op wachten, maar in januari 2016 kreeg hij zijn droomtransfer naar het buitenland. De dertigjarige aanvaller is gelukkig bij Chicago Fire.

"Het leven in Amerika is mooi en Chicago is een topstad", vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. "Elke keer als ik terugkom van de training en ik zie de skyline van de stad in de verte weer opdoemen, dan vind ik dat mooi. En 's avonds met al die lichtjes helemaal. Ik heb dat natuurlijk inmiddels al heel vaak gezien, maar het blijft iedere keer weer bijzonder."

De Leeuw kijkt met een 'redelijk' gevoel terug op zijn debuutseizoen in de Major League Soccer. Chicago Fire eindigde als nummer laatst. "Wij hebben in totaal, ik geloof 33 punten gepakt en 26, 27 daarvan in eigen huis. In onze uitwedstrijden hadden we meestal niks te vertellen. Dan kregen we vaak niet meer dan drie kansjes."

"In de eerste acht, negen wedstrijden heb ik in de spits gespeeld. Dat was lastig. Daar moet je met de ploeg die wij hadden eigenlijk een sterke jongen hebben staan, maar ik ben geen kapstokspits. Na die eerste acht, negen wedstrijden kwam ik op 10 te staan en kon ik met mijn drive wel een aantal goals maken. In achttien wedstrijden heb ik zeven goals gemaakt. Niet super, maar oké", besluit De Leeuw.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws