Advies voor Van Bronckhorst: 'Als je hem niet kiest, niet meer erbij nemen'

Advies voor Van Bronckhorst: 'Als je hem niet kiest, niet meer erbij nemen'

23-11-2016 09:44
4

De grote vraag bij Feyenoord is: welke twee spelers vormen donderdag tegen Manchester United het centrale duo? Jan-Arie van der Heijden lijkt een zekerheid, maar Terence Kongolo, Sven van Beek en Eric Botteghin ontbreken. En natuurlijk is er daarom advies voor Giovanni van Bronckhorst.

Kongolo en Van Beek hebben een blessure, Botteghin is geschorst voor het Europa League-duel. Wessel Dammers en Renato Tapia maken kans. Dat vertellen Joop van Daele, Pascal Bosschaart en Adri van Tiggelen. Van Daele begint bij RTV Rijnmond over zijn ideale man naast Van der Heijden: "Dat zou Wessel Dammers zijn. Als je hem niet zou kiezen, dan zou je hem ook niet meer bij de groep hoeven nemen. Want je degradeert hem dan tot figurant."

Bosschaart maakt het bont en noemt een aanvaller als mandekker tegen United. "Zeker met Ibrahimovic, die is natuurlijk kopsterk. Dus ik zou misschien Kramer daar neerzetten als je echt in de problemen zit. Hij is ook kopsterk, maar voetballend natuurlijk niet de beste optie. Ik zou Dammers opstellen", eindigt hij genuanceerder.

Van Tiggelen kiest voor een middenvelder als optie. "Het is heel moeilijk. Ik denk dat ik voor de ervaring van Tapia zou kiezen. Maar ik heb hem zien voetballen tegen Go Ahead Eagles en toen droop het er niet vanaf, dat hij graag wil", zegt de oud-international.