Boze AZ-bankzitter: Ik vind het bizar wat er momenteel met mij gebeurt

Boze AZ-bankzitter: "Ik vind het bizar wat er momenteel met mij gebeurt"

24-11-2016 07:28
19

Joris van Overeem is ongelukkig met zijn reserverol in Alkmaar. De 22-jarige middenvelder van AZ speelt dit seizoen weinig en wil nu duidelijkheid van de clubleiding. 

"Ik vind het bizar wat er momenteel met mij gebeurt. Het lijkt wel of ze me niet serieus nemen", tekent De Telegraaf op uit de mond van de 22-jarige Van Overeem. "Ik ben de hele tijd aan het malen, op zoek naar een antwoord." Tijdens de laatste zes competitieduels van AZ kwam de jeugdinternational welgeteld één keer in actie. Dat was op 30 oktober, uit bij ADO Den Haag. 

"Het is gewoon een keuze op gevoel, zo kreeg ik uitgelegd. Dat ik vorig seizoen zo belangrijk ben geweest? Dit is weer een nieuw seizoen, werd me verteld. Maar geef me dan tenminste verbeterpunten. Nu hoor ik alleen maar dat ik goed train en zo moet doorgaan", vervolgt Van Overeem zijn klaagzang.

Frustrerend
"Ondertussen zit ik wel gewoon op de bank. Natuurlijk heb ik mindere wedstrijden gespeeld, net als de rest van het team. Maar op basis van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen."

"Ik ben niet iemand die keihard met z'n vuist op tafel gaat slaan. Maar het wordt wel heel frustrerend. Ik zou graag zien dat de keuzes worden gemaakt op basis van feiten en een duidelijke lijn. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid", besluit de rechtspoot. In april werd het contract van Van Overeem nog met vier jaar verlengd door AZ. Afgelopen seizoen leverde hij elf assists in de Eredivsie.