Feyenoorder werd 'black player of the year' bij Chelsea: 'Dat is gek'

Feyenoorder werd 'black player of the year' bij Chelsea: 'Dat is gek'

24-11-2016 17:35
5

Kenneth Monkou kreeg na zijn overstap van Feyenoord naar Chelsea te maken met racisme. De voormalig verdediger werd bij de Londense club uitgeroepen tot de eerste 'black player of the year'.

"Voordat ik tekende bij Chelsea zei John Metgod, die net terugkwam van Tottenham Hotspur uit Engeland: 'Ken, Chelsea staat bekend als een racistische club'. Maar ja, ik ging daar naartoe als speler zijnde", vertelt Monkou bij Rondo van Ziggo Sport. "Natuurlijk deed ik wel mijn huiswerk. Ik hoorde van mensen die daar werkten en van andere spelers, dat de donkere spelers echt door de eigen supporters werden aangepakt."

"Maar ik tekende en werd na twee jaar door die fans tot 'black player of the year' uitgeroepen. Dat is natuurlijk gek", vervolgt Monkou, die zijn prijs kreeg uitgereikt in een pub. "De ene helft, van die skinheads, staan daar met de armen over elkaar en de andere helft klapt", aldus de in Suriname geboren Nederlander.

Een van die skinheads knoopte uiteindelijk wel een gesprek aan met Monkou. "Hij zei dat ik het verdiende, omdat ik anders was. 'Ja, al die andere donkere spelers hebben een bepaalde attitude'. Hoe kun je dat nu zeggen, met Joey Barton en al die gasten daar?"