Jonge Ajacied blinkt uit: De kramp schoot in mijn kuit, dat was flink pittig

Jonge Ajacied blinkt uit: "De kramp schoot in mijn kuit, dat was flink pittig"

Gepubliceerd: donderdag 24 november 2016 om 22:25do 24-11-2016 om 22:25

Donny van de Beek is blij dat hij weer eens een basisplaats kreeg in het eerste elftal van Ajax. De Amsterdammers wonnen in de Arena met 2-0 van Panathinaikos. Het publiek koos na afloop voor Van de Beek als man of the match. 

"Het was voor mij ook een mooie wedstrijd natuurlijk", aldus Van de Beek tegenover FOX Sports. "Het was voor mij een mooie avond, maar dat geldt voor iedereen denk ik. In het begin waren we een beetje zoekende, we spelen ook niet heel vaak in deze samenstelling. We pakten het daarna wel goed op en we gaven ook geen kans weg. Dat was uitstekend. Natuurlijk groeit je zelfvertrouwen tijdens zo'n wedstrijd, de goal van Lasse Schöne komt dan natuurlijk wel op het juiste moment."

Via Kenny Tete kwam Ajax in de tweede helft op 2-0. "Dan ga je ook iets vrijer voetballen natuurlijk, dat was lekker." Van de Beek speelde zijn tweede wedstrijd in de Europa League. "Het is een tijdje geleden dat ik in de basis van Ajax 1 stond, dit was voor mij wel een belangrijke wedstrijd om me te laten zien." Van de Beek was de laatste tien minuten helemaal kapot. "De kramp schoot in mijn kuit, dat was flink pittig. Uiteindelijk kom je daar wel doorheen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws