Vlaar roept op richting Europa-kraker: Uitverkocht huis in Alkmaar zou mooi zijn

Vlaar roept op richting Europa-kraker: "Uitverkocht huis in Alkmaar zou mooi zijn"

24-11-2016 23:45
5

Ron Vlaar is ontzettend blij dat AZ Europese overwintering nog in eigen hand heeft. De Alkmaarders versloegen Dundalk donderdagavond met 0-1 en dat betekent dat de ploeg nog mag dromen van een langer verblijf in de Europa League. 

"Natuurlijk is dit een fijne overwinning", aldus Vlaar na afloop voor de camera van FOX Sports. "Het is ongelooflijk dat we het nog in eigen hand hebben. Het was een zwaarbevochte overwinning, dat moge duidelijk zijn. Het bleef tot het einde spannend, ook omdat het 1-0 bleef. Dundalk kreeg nog flinke kansen, zij speelden ook alles of niets. We moesten overleven en dat hebben we gedaan."

In eigen huis vergooide AZ in de blessuretijd een 1-0 voorsprong. "Nu hebben we het gelukkig vast kunnen houden, we staan tweede en dat is prettig." Vlaar zelf speelde een hele sterke pot. "Oke. Dat hebben we allemaal gedaan." Afgelopen weekend speelde AZ dankzij een blunder van Vlaar nog met 1-1 gelijk tegen Roda JC. "Iedereen maakt fouten, ik ook. Natuurlijk heb je dat liever niet, maar ja."

Als AZ over twee weken wint van Zenit Sint Petersburg, dan is de ploeg van John van den Brom ook na de winterstop actief is in de Europa League. "Zenit heeft vandaag hun plicht gedaan, dat moeten wij over twee weken doen. Natuurlijk is Zenit al door, maar in Rusland was het een hele moeilijke wedstrijd. Een uitverkocht huis in Alkmaar zou mooi zijn. We kunnen goed voetballen, dat hebben we vaker laten zien."