'FC Barcelona geïnteresseerd in moderne en omgetoverde Chelsea-verrassing'

'FC Barcelona geïnteresseerd in moderne en omgetoverde Chelsea-verrassing'

25-11-2016 09:59
3

FC Barcelona heeft interesse in Victor Moses, zo meldt het Spaanse Sport. De Catalanen hebben de vleugelspeler van Chelsea veelvuldig gescout in de voorbije weken. Barça is overtuigd geraakt.

Moses heeft dit seizoen zijn wederopstanding bij Chelsea beleefd, getuige het feit dat hij bijna altijd in de basis staat. De Nigeriaan speelt tegenwoordig als rechter vleugelback dan wel rechtermiddenvelder, in een 3-4-3-systeem. In het verleden was hij vaak één van de aanvallende middenvelders.

Jarenlang heeft Moses voor tweede viool gespeeld, maar onder de nieuwe manager Antonio Conte is hij opgebloeid. Hij speelde dit seizoen in elf competitiewedstrijden mee, waarvan zes als basisspeler. Moses scoorde tweemaal in die duels. Vanaf begin oktober is hij eigenlijk niet meer uit de basis verdwenen.

Barcelona is op zoek naar een moderne vleugelverdediger, die 'hoog' kan spelen én zijn verdedigende taken uitvoert. Moses heeft bij Chelsea een contract tot medio 2019 en is door Barcelona in drie duels gescout.