In het kort: Oliedomme actie van FA, hardnekkige blessure voor Balotelli

In het kort: Oliedomme actie van FA, hardnekkige blessure voor Balotelli

25-11-2016 12:57
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Balotelli drie duels aan de kant
Mario Balotelli komt de aankomende drie duels van Olympique Nice niet in actie. Dat liet zijn trainer Lucien Favre vrijdag weten. De Italiaanse aanvaller heeft tijdens de dinsdagtraining een blessure aan zijn kuit opgelopen. Hij moet de wedstrijden tegen Bastia, Guingamp en Toulouse missen.

Scheidsrechters dit weekend met rouwbanden
De scheidrechters in het Nederlandse betaalde voetbal zullen dit weekend met rouwbanden aan de aftrap verschijnen. Dat meldt de KNVB vrijdag. De rouwbanden hebben te maken met het overlijden van oud-scheidsrechter Leo van der Kroft (87). Van der Kroft nam in 1976 afscheid als scheidsrechter. Hij was tussen 1976 en 1990 voorzitter van de scheidsrechterscommissie bij de KNVB.

Domme actie Engelse voetbalbond
Benik Afobe miste recent een WK-kwalificatieduel van zijn land DR Congo. Dat was niet omdat hij geblesseerd of geschorst was, maar om een wel heel bijzondere reden. De Engelse voetbalbond heeft de gegevens van Afobe niet naar DR Congo maar naar Congo-Brazzaville gestuurd, waardoor de spits niet mee mocht spelen met zijn land.