Barça komt week voor El Clásico goed weg met gelijkspel in San Sebastian

27-11-2016 22:37
1

FC Barcelona heeft een week voor El Clásico duur puntenverlies geleden. De Catalanen kwamen op bezoek bij Real Sociedad niet verder dan een gelijkspel en daar mocht Barça z'n handjes over dichtknijpen.

Door het gelijkspel loopt de achterstand op Real Madrid op naar zes punten. Komende zaterdag treffen beide rivalen elkaar in Camp Nou. Barcelona mocht echter niet klagen over het gelijkspel, want in de slotfase was vooral Sociedad nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer.

Sociedad was vlak na rust op voorsprong gekomen door een treffer van Willian José, die in de rebound knap raak kopte. Lionel Messi zorgde niet veel later achter voor de gelijkmaker na een prachtige combinatie met Neymar. De Argentijn knalde in de verre hoek binnen (1-1).

Dat Barça daarna niet tegen een nieuwe tegentreffer aanliep, was vooral aan geluk te danken. Tien minuten voor tijd gaf Carlos Vela het startsein voor een machtig slotoffensief met een schot op de lat. De rebound werd door Juanmi gemaakt, maar de goal werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel (zie hieronder).

Denis Suarez maakte kort daarna bijna de 1-2, maar zijn poging werd van de lijn gehaald. In de slotfase was het verder Sociedad dat de klok sloeg. Vela was er met een prachtig schot nog het dichtst bij, maar raakte de paal. Ook Esteban Granero zorgde nog voor benauwde Barça-gezichten, maar zijn schot ging net naast. Daardoor mocht Barça, een week voor El Clasico, blij zijn met een punt in Baskenland.