Update: 'Heerenveen-doelwit heeft prijskaartje van drie miljoen euro'

Update: 'Heerenveen-doelwit heeft prijskaartje van drie miljoen euro'

29-11-2016 10:05
8

SC Heerenveen hoopt zich in januari te versterken met Dorin Rotariu. Het Roemeense medium Sportescu meldt maandag dat Gerry Hamstra, technisch manager van de Friese club, binnenkort het vliegtuig pakt om met Dinamo Boekarest te onderhandelen over een transfer. 

Eerder dit jaar schreven Roemeense media reeds over de belangstelling van Heerenveen voor de 21-jarige Rotariu. De rechtsbuiten staat in zijn vaderland te boek als een groot talent. Inmiddels heeft hij twee interlands afgewerkt. Bij Dinamo heeft Rotariu een contract tot de zomer van 2018. Een transfersom van zo'n 2,5 miljoen euro zou genoeg moeten zijn om de vleugelaanvaller los te weken bij Dinamo. 

Met de mogelijke komst van Rotariu - die eerder gelinkt werd aan onder meer Ajax, Leicester City en Hertha BSC - speelt Heerenveen in op een eventueel vertrek van bijvoorbeeld Sam Larsson. De Zweedse dribbelaar steekt dit seizoen in uitstekende vorm en staat in de belangstelling van onder meer Atalanta Bergamo. Larsson ligt nog anderhalf jaar vast in Friesland. 

Update 29/11 10.05: De Leeuwarder Courant meldt dinsdag dat Heerenveen inderdaad serieuze belangstelling heeft voor Rotariu. Volgens het medium heeft de Roemeense vleugelspeler in principe een prijskaartje van drie miljoen euro. Heerenveen hoopt Rotariu in januari aan de selectie toe te kunnen voegen.