'Duits avontuur Bruma pakt beroerd uit: sportieve crisis, sterspelers willen weg'

'Duits avontuur Bruma pakt beroerd uit: sportieve crisis, sterspelers willen weg'

Gepubliceerd: maandag 28 november 2016 om 15:46ma 28-11-2016 om 15:46

Toen hij afgelopen zomer de overstap maakte van PSV naar VfL Wolfsburg, dacht Jeffrey Bruma ongetwijfeld dat hij met zijn nieuwe werkgever ging meedraaien in de top van Bundesliga. Het tegendeel is gebleken: Wolfsburg draait dit seizoen dramatisch. Na twaalf speelrondes in Duitsland bungelt de club onderaan de ranglijst. Een leegloop dreigt in de winterstop.  

Diverse Duitse media melden maandag dat in ieder geval vier spelers van Die Wölfe overwegen om een transferverzoek in te dienen bij de clubleiding. Technisch directeur Klaus Allofs liet onlangs al weten dat spelmaker Julian Draxler (foto) bij een interessant bod waarschijnlijk niet te houden.  Luiz Gustavo en Ricardo Rodríguez zijn twee andere spelers die mogelijk verkassen. Zwitsers international Rodriguez werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Real Madrid. 

Ook vleugelaanvaller Vierinha aast volgens BILD op een overstap naar een club die wél meedoet om de bovenste plaatsen. Vorig seizoen nam Wolfsburg nog deel aan de Champions League. Deze jaargang werden zes van de twaalf competitieduels verloren. Trainer Dieter Hecking werd medio oktober op straat gezet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws