Onvoorstelbare beelden Medellin en Chapeco: meer dan 150.000 mensen rouwen

Onvoorstelbare beelden Medellin en Chapeco: meer dan 150.000 mensen rouwen

Onvoorstelbare taferelen in de nacht van woensdag op donderdag in Medellín en Chapeco. Zowel in het stadion in Colombia waar de verongelukte ploeg van Chapecoense woensdagavond moest spelen als in de thuisbasis van de Braziliaanse ploeg zelf verzamelden zich tienduizenden fans om hun eer te bewijzen aan de overledenen van de vliegramp.

In het Atanasio Girardot van Atletico Nacional, het stadion waar Chapecoense woensdagavond de eerste wedstrijd in de finale van de Copa Sudamericanan zou spelen, verzamelden zich op het moment dat het duel gespeeld had moeten worden meer dan 150.000 mensen. De politie moest de poorten van het stadion, dat 45.000 man kan huisvesten, sluiten toen er zich nog 120.000 mensen buiten het onderkomen begaven. Na een indrukwekkende minuut stilte zongen de Nacional-fans uit volle borst 'Vamos, Vamos Chape'. Er werd gespeecht, gezongen en gerouwd.

Ook in de thuisstad van Chapecoense, het Braziliaanse Chapeco, vond in het stadion een emotionele bijeenkomst plaats waar de overledenen herdacht werden. Fans van de zwaargetroffen clubs kwamen massaal naar het stadion om samen te rouwen, te huilen en te zingen. 

Ondertussen is bekend geworden dat vier mensen op de passagierslijst niet aan boord zijn gestapt. Dat betekent dat het officiële dodental nu op 71 ligt. De zes overlevenden van de vliegramp zijn in stabiele conditie. Het onderzoeksteam heeft bekendgemaakt dat op het moment van de crash het vliegtuig dat op weg was naar Medellín geen brandstof meer had. Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s