Oud-international hoopt op Eredivisie na bekersucces: 'Zou een mooie optie zijn'

Oud-international hoopt op Eredivisie na bekersucces: 'Zou een mooie optie zijn'

01-12-2016 14:05

John van 't Schip gaat mogelijk toch verder als trainer van Melbourne City. De 52-jarige oud-Ajacied kondigde eerder nog aan zijn medio 2017 aflopende contract niet te willen verlengen.

"Op dat moment speelden privéomstandigheden een rol, waardoor ik terug naar Nederland wilde", zegt Van 't Schip, die donderdag met Melbourne City de Australische beker won, tegen NUsport. "Maar dat speelt nu niet meer, en ik heb al eerder bij de club aangegeven dat ik positief tegenover een langer verblijf sta."

"De City Football Group voelt als een grote familie", vervolgt Van 't Schip over de eigenaren van onder meer Manchester City. "Ik sluit ook niet uit dat ik elders in de City Group kom te werken. Het is in ieder geval niet zeker dat ik hier in 2017 wegga, omdat ik het nog steeds enorm naar mijn zin heb in Melbourne."

De 41-voudig Oranje-international hoopt stiekem echter ook op een club uit de Eredivisie. "Dat zou natuurlijk een mooie optie zijn. Als die kans zich voordoet, zou ik er over nadenken. Er zijn in de loop der jaren wat aanbiedingen geweest, maar die hebben me nog niet aan het twijfelen gebracht. Maar ik houd alle opties open."