Heersend Feyenoord wint, werkt aan doelsaldo en ziet prachtig gebaar

Heersend Feyenoord wint, werkt aan doelsaldo en ziet prachtig gebaar

04-12-2016 16:21
30

Feyenoord heeft zondag een eclatante overwinning geboekt op stadgenoot Sparta Rotterdam: 6-1. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst won, mede door een schitterende goal van Jens Toornstra, meet speels gemak.

In De Kuip was Feyenoord na de 1-0 heer en meester tegen Sparta. Na 24 minuten kreeg Eljero Elia het op zijn heupen, waarna de bal voor de voeten van Tonny Vilhena belandde. Hij schoot vanuit de tweede lijn keurig raak. Vlak voor rust werd het ook 2-0 voor Feyenoord, nadat Jens Toornstra op fabelachtige wijze de bal tegen de touwen joeg.

Sparta besloot na rust wel iets van zich af te bijten, maar kreeg al gauw het deksel op de neus. Nicolai Jörgensen had nog niet gescoord en wilde als clubtopscorer van Feyenoord graag een duit in het zakje doen. Na een prima voorzet van Toornstra tikte de Deen dan ook de 3-0 binnen. Daarbij bleef het niet, want niet veel later schoot hij vanaf randje zestien ook de 4-0 via de binnenkant van de paal raak.

Feyenoord vermaakte het thuispubliek met goals en voor Eric Botteghin werd het een mooie middag. De Braziliaanse verdediger knikte namelijk zeventien minuten voor tijd tegendraads raak. Een emotioneel moment volgde; Botteghin kuste zijn rouwband als eerbetoon aan de overleden spelers van Chapecoense. Thomas Verhaar besloot het duel met de eretreffer voor Sparta: 5-1. En Elia bepaalde de eindstand op 6-1.