Moeten aanvallen tegen Rostov is zo'n beetje het ergste dat je kan overkomen

"Moeten aanvallen tegen Rostov is zo'n beetje het ergste dat je kan overkomen"

06-12-2016 10:15
14

Manuel Veth, kenner van het Russische voetbal, denkt dat PSV het dinsdagavond erg moeilijk gaat krijgen tegen FK Rostov. Sterker nog: hij voorspelt een overwinning voor de gasten. Het feit dat PSV móet winnen, speelt de gasten in de kaart, denkt Veth. 

"PSV moet winnen en dat maakt Rostov voor mij de grote favoriet. Moeten aanvallen tegen Rostov is zo'n beetje het ergste dat je kan overkomen. Maar een vroege goal van PSV kan alles veranderen, want dan moet Rostov een ander spel gaan spelen", vertelt hij in een vraaggesprek met de NOS.

Sardar Azmoun, Christian Noboa en Dmitri Poloz zijn de vedettes van Rostov, dat in augustus Ajax versloeg in de play-offs van de Champions League. "En dan zou ik Vladimir Granat nog toevoegen, die sinds dit seizoen een sleutelrol speelt in de verdediging van Rostov. Azmoun en Poloz zijn extreem gevaarlijk voorin", vult Veth aan.

"Met name de rol van Poloz is cruciaal: hij is tactisch heel sterk, heeft een enorm loopvermogen en is bijna altijd betrokken bij de uitbraken van Rostov. En Noboa is niet alleen dodelijk bij vrije trappen, maar zijn ervaring is cruciaal. Ook als het moeilijk wordt houdt hij de ploeg bij elkaar."

PSV en Rostov treffen elkaar dinsdag om 20.45 uur in Eindhoven. De derde plaats in Groep D van de Champions League staat op het spel.

Lees ook: 'Cocu kiest voor meer zekerheid: Siem de Jong verliest basisplaats bij PSV'