Bazoer is al te groot voor Europese subtop: zes geïnteresseerde topclubs

Bazoer is al te groot voor Europese subtop: zes geïnteresseerde topclubs

07-12-2016 13:00
59

Riechedly Bazoer is bij Ajax vaak bankzitter of tribuneklant, maar geniet nog altijd hoog aanzien bij de internatonale topclubs. Een talent van twintig jaar, in de winter voor een relatief 'prikkie' op te halen uit een van de grootste talentenvijvers ter wereld: de strijd kan losbarsten.

Ajax-trainer Peter Bosz maakte deze week bekend Bazoer niet op te nemen in de selectie voor het duel met Standard Luik, omdat hij de jeugd een kans wil geven internationale ervaring op te doen en omdat hij verwacht dat de Utrechtste middenvelder na de winterstop niet meer het shirt van Ajax draagt. Een transfer is dus aanstaande en Bazoer wordt al ruim een jaar in verband gebracht met topclubs. Daarmee lijkt de Ajacied dus al onhaalbaar voor Europese subtoppers als Schalke 04, Everton of Sevilla.

Nu hij voor naar verluidt dertien miljoen euro bij Ajax mag vertrekken, zal de interesse van de grootmachten weer aangewakkerd zijn. VoetbalPrimeur zet op een rij bij welke clubs Bazoer al tijden op het verlanglijstje staat en wat de vooruitzichten van de Ajacied bij die clubs zouden zijn.

AC Milan
Een belangstellende club vanaf het eerste uur. Milan volgt de ontwikkelingen rond Bazoer al jaren en behoort volgens zaakwaarnemer en broer Irchandly tot de vier clubs waar hij contact mee heeft, zo vertelde hij in november. Met de aanstaande Chinese miljoenen is de transfersom geen probleem voor Milan, bovendien heeft het een vacature openstaan voor het middenveld door de zware knieblessure van Ricardo Montolivo.

Arsenal
Ook de interesse van Arsenal dateert van vorig seizoen en is nog steeds springlevend. Bazoer past natuurlijk volledig in de filosofie van manager Arsène Wenger, die graag jonge talenten haalt die zich al bewezen hebben in een kleinere competitie maar nog steeds te kneden zijn. Voor Bazoer zouden de perspectieven bij Arsenal goed zijn: als Wenger blijft, weet je als jonge speler dat je kansen gaat krijgen.

FC Barcelona
Barcelona meldde zich een klein jaar geleden al bij de zaakwaarnemer van Bazoer om te laten weten dat de middenvelder nauwlettend gevolgd wordt. De Ajacied wordt in Catalonië nog altijd beschouwd als een mogelijke potentiële opvolger van Sergio Busquets, maar bij een stap naar Barcelona is de kans groot dat hij ook daar op de bank moet gaan zitten. Bazoer zou volgens de verhalen zelf wel een sterke voorkeur voor Barcelona hebben.

Chelsea
Met Chelsea sprak het kamp-Bazoer begin dit kalenderjaar al. Zonder succes, want de middenvelder zou niet aangetrokken willen worden door een club die veel spelers als handel koopt. Inmiddels is er een nieuwe manager, Antonio Conte, in Londen en dat heeft de interesse van Chelsea volgens de Engelse pers weer doen opleven. John Obi Mikel wil vertrekken bij de club en ook Cesc Fábregas is op weg naar de uitgang, wat een plekje als vervanger van N'Golo Kanté en Nemanja Matic op het centrale middenveld vrijmaakt.

Liverpool
De interesse van Liverpool in Bazoer is opgekomen op het moment dat Jürgen Klopp de touwtjes in handen nam op Anfield Road. De Duitser weet hoe hij met jonge talenten om moet gaan en zou dus een perfecte leermeester kunnen zijn voor de jonge Ajacied. Met spelers als Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Emre Can en Lucas Leiva telt de selectie van Liverpool wel al veel centrale middenvelders.

AS Roma
Een van de meest recente clubs die zich in de rij voor Bazoer zijn aangesloten is AS Roma. Volgens Corriere Dello Sport wil de club in januari een bod gaan uitbrengen. Het middenveld van Roma is goed bezet, maar Daniele De Rossi is met zijn 33 jaar bezig aan zijn afscheidstournee in de top van het voetbal en aan Radja Nainggolan wordt aan alle kanten getrokken, dus voor Bazoer zouden in de toekomst veel speelkansen kunnen liggen bij de Italiaanse club.