Ontslag bij De Graafschap: Bijna iedereen zat met tranen in de ogen

Ontslag bij De Graafschap: "Bijna iedereen zat met tranen in de ogen"

08-12-2016 15:08
7

Het ontslag van Jan Vreman als trainer van De Graafschap valt zwaar in Doetinchem. De spelersgroep zat maandag met de tranen in de ogen, claimt Jan Oosterhuis.

Vreman nam maandag afscheid op De Vijverberg. "Bijna iedereen zat maandag met tranen in de ogen", vertelt de interim-trainer en voormalig rechterhand van Vreman aan Omroep Gelderland. "Ook ik baal er nog steeds enorm hoe het is gelopen. Je loopt rond met een vreemd en wrang gevoel. Maar je weet ook: het zat er een keer in."

"We dachten het tij nog voor de winterstop te keren, de directie heeft toch anders besloten en we moeten nu door. Dat wil Jan Vreman ook. Hij zei tegen mij: Je moet door. Het is zo vrijdag. Dat is typisch Jan."

Oosterhuis heeft niet overwogen solidair te zijn. "Het komt in eerst instantie bij je op misschien, maar ik ben afhankelijk van de voetballerij. Dat is niet om zielig te doen, maar anders zou ik mijn gezin te kort doen. Als ik Vreman er nou een plezier mee zou doen, zou het nog waarde hebben. Maar Jan Vreman heeft totaal geen wrok. Naar niemand toe."

Lees ook: Henk de Jong bijna nieuwe trainer De Graafschap