Afscheid in De Kuip: Na Feyenoord had ik nog wel aanbiedingen uit Italië

Afscheid in De Kuip: "Na Feyenoord had ik nog wel aanbiedingen uit Italië"

08-12-2016 15:39
2

Khalid Boulahrouz is alweer anderhalf jaar gestopt met het bedrijven van profvoetbal, maar de oud-Feyenoorder zit niet stil. Over de voetballerij heeft hij een duidelijke mening.

"Ik heb mijn hele leven in een tunnel geleefd en alles gegeven wat ik kon, maar op gegeven moment is de focus weg en wordt de drive minder", begint Boulahrouz tegenover FHM over de redenen waarom hij is gestopt. "Dan moet je er een punt achter zetten. Na Feyenoord had ik nog wel aanbiedingen uit Italië. Vroeger was dat dé competitie, maar nu trok die competitie me totaal niet meer."

Hij hoopte kortstondig op een avontuur in Amerika of China. "Maar dat kwam niet. Ik trap nu nog een paar keer in de week een balletje bij AFC 2 met jongens als Levchenko, Frank de Boer en John Ewbank", vertelt Boulahrouz. De voormalig verdediger weet hoe hard de voetbalwereld is. "Het is wel echt een vies wereldje waar veel politiek wordt bedreven."

"Als je echt de top wil bereiken moet je heel sterk in je schoenen staan. Er gaat natuurlijk ook heel veel geld in om. Ze zeggen niet voor niks: 'Waar geld spreekt, zwijgt de waarheid'. Maar er staat een prachtig leven tegenover, daarom moet je als voetballer ook niet klagen", besluit Boulahrouz.