Bizar verhaal van oude bekende Ajax en Groningen: 'Toen was ik bijna dood'

Bizar verhaal van oude bekende Ajax en Groningen: 'Toen was ik bijna dood'

Gepubliceerd: dinsdag 13 december 2016 om 13:35di 13-12-2016 om 13:35

Bruno Silva is in Nederland bekend van zijn periodes bij FC Groningen en Ajax en speelt inmiddels op laag niveau in Uruguay, bij Cerro Largo. Het heeft alles te maken met een levensbedreigende blessure die hem in 2011 overviel.

Silva, die van 2005 tot 2010 drie jaar voor Groningen en twee jaar voor Ajax speelde, werd in januari 2011 geopereerd aan zijn schouder, die uit de kom was geschoten. "Het was ongelofelijk, ik werd geopereerd en mocht nog dezelfde dag naar huis. Na een dag of twee kreeg ik flinke pijn en moest ik terug naar het ziekenhuis", vertelt hij aan VICE Sports.

"Ik bleek een infectie te hebben die m'n kraakbeen had aangetast en in m’n bloed terecht was gekomen. Mijn arm begon te zwellen en ik kreeg koorts. Ik werd in een rolstoel geplaatst en ook m'n nieren stopten met werken. Het ging steeds slechter, en toen was ik bijna dood.

Silva overleefde ternauwernood. Inmiddels bouwt hij af als voetballer van Cerro Largo. "Ik kon daarvoor niet voetballen, niet sporten, helemaal niets. Nu kan ik weer gewoon spelen. Ik heb geen pijn bij het voetballen en ik ben ook niet meer bang dat er weer iets mis zal gaan, dat is het belangrijkste."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws