Forse straf voor onwetende Touré: 'Ik heb niet bewust alcohol gedronken'

Forse straf voor onwetende Touré: 'Ik heb niet bewust alcohol gedronken'

Gepubliceerd: dinsdag 13 december 2016 om 15:31di 13-12-2016 om 15:31

Yaya Touré is veroordeeld tot een rijverbod van achttien maanden. De Manchester City-middenvelder viel in november door de mand tijdens een alcoholcontrole. Touré is bestraft, maar ontkent dat hij - als moslim - heeft gedronken.

Touré kwam dinsdagmiddag met een verklaring op Facebook. 'Er is verwarring ontstaan omdat ik positief geblazen heb, terwijl iedereen weet dat ik moslim ben en dus geen alcohol drink. Ik weiger alcohol in alle omstandigheden. Zelfs wanneer ik een fles champagne krijg als Man of the Match neem ik ze niet aan', schrijft de Ivoriaan.

'De rechter heeft een sanctie uitgesproken en omdat ik effectief boven de toegelaten hoeveelheid alcohol zat, ben ik niet in beroep gegaan tegen mijn straf. Maar het was wel belangrijk dat ik de rechter kunnen vertellen heb dat ik niet bewust alcohol genuttigd heb, wat de rechter in zijn vonnis ook nog eens vermeldde.'

'Dronken rijden is een misdaad en hoewel ik dus niet bewust alcohol gedronken heb zal ik mijn straf uitzitten. Ik wil me bij dezen excuseren voor dit incident en mijn familie, Manchester City, de supporters en mijn advocaten bedanken voor hun steun in deze moeilijke situatie'', besluit Touré.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws