Memphis-falen wekt geen verbazing: 'Ging de hele tijd over kleding, dure auto's'

Memphis-falen wekt geen verbazing: 'Ging de hele tijd over kleding, dure auto's'

15-12-2016 08:12
26

Memphis Depay staat op een belangrijke tweesprong in zijn carrière. Manchester United-manager José Mourinho zette de deur onlangs wagenwijd open voor een vertrek. Volgens René Meulensteen moet de aanvaller vooral ook persoonlijk de knop omzetten.

Meulensteen, jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson op Old Trafford, verbaast zich er niet over dat de voormalig PSV'er is mislukt. "In de Premier League moet je continu pieken en zeker bij een club als Manchester United, waar de druk zo groot is. Om dat te kunnen, moet je één ding doen en dat is altijd het voetbal op één zetten. Dat heb ik bij Memphis niet gezien", zegt Meulensteen in De Telegraaf.

"Het ging bij hem de hele tijd over andere dingen: kleding, uitgaan, zijn rugnummer, foto’s met beroemde mensen, dure auto’s, noem maar op. Zo werkt het niet." Volgens de huidig trainer van Maccabi Haifa in Israël is Memphis niet te vergelijken met iemand als Ruud van Nistelrooy. "Die wilde alleen maar trainen, beter worden en slagen. Die hield zich niet bezig met allerlei andere zaken, zoals Memphis. Als je het niet kunt opbrengen om je volledig op het voetbal te richten, dan ben je gedoemd om te mislukken in de Premier League."

Toch blijft Memphis een interessante speler, erkent Meulensteen. "Hij is nog steeds jong en kan gewoon ontzettend goed voetballen. Maar los van de stap die hij nu maakt, zal hij de belangrijkste stappen persoonlijk moeten zetten. Hij zal de knop om moeten zetten en moet gaan beseffen dat als hij alles uit zijn carrière wil halen, het voetbal op één moet komen. Als hij dat niet kan, gaat hij bij een nieuwe club tegen dezelfde problemen aanlopen."