'Ajax meldt zich weer in Zuid-Amerika': 'Een speler met veel potentie'

'Ajax meldt zich weer in Zuid-Amerika': 'Een speler met veel potentie'

15-12-2016 23:18
7

Ajax gaat na Davinson Sanchez en Mateo Cassierra mogelijk opnieuw op de Zuid-Amerikaanse toer. De negentienjarige middenvelder Jordan Sierra uit Ecuador is op de radar verschenen van de Amsterdammers.

Dat claimt de voorzitter van Delfin, de huidige club van Sierra. "Het is een speler met veel potentie. We hebben aanbiedingen ontvangen, zelfs van Ajax, maar we willen dat hij voorlopig hier blijft", aldus preses José Delgado in gesprek met Radio Diblu FM.

Ajax haalde afgelopen zomer de Colombianen Sanchez en Cassierra naar Amsterdam. Waar de centrale verdediger meteen indruk maakt, heeft de aanvaller het vooralsnog moeilijk. Sierra komt uit buurland Ecuador en kwam tot dusver veertig keer in actie voor Delfin, dat actief is op het hoogste niveau.

Ajax-directeur Marc Overmars gaat in januari mogelijk op zoek naar een nieuwe middenvelder. Riechedly Bazoer vertrekt voor twaalf miljoen euro naar VfL Wolfsburg, terwijl de kans groot lijkt dat ook Nemanja Gudelj de deur van de Arena achter zich dicht trekt.