Twente moet 6,3 miljoen dokken: 'Betalen alleen als er 100% zekerheid is'

Twente moet 6,3 miljoen dokken: 'Betalen alleen als er 100% zekerheid is'

16-12-2016 09:22
12

FC Twente is verwikkeld in een zaak rond oud-speler Jesus Corona, waarvoor het nog 6,3 miljoen euro moet betalen. Naar verluidt is de club bang dat het betrokken raakt bij een witwasdeal. Jan van Halst geeft tekst en uitleg op de clubsite.

'Inmiddels is FC Twente ook verwikkeld in een procedure bij het CAS met betrekking tot een bedrag dat de zaakwaarnemer van Corona vordert. FC Twente wil dit bedrag alleen betalen, als zij 100% zekerheid heeft dat er geen onregelmatigheden rondom deze transfer hebben plaatsgevonden of plaatsvinden', aldus Van Halst.

Het levert in ieder geval geen nieuwe problemen op. 'Voor de duidelijkheid: deze zaak heeft geen nieuwe financiële consequenties voor FC Twente. De verplichtingen staan opgenomen in de jaarrekening.' Ook Twente wil nog geld innen. 'Zelf vordert FC Twente van de Saoedische club Al-Nassr een bedrag met betrekking tot de transfer van Mokhtar. Die zaak dient bij de FIFA. Al met al dossiers die veel tijd en energie kosten, maar die we per se willen ophelderen en willen afsluiten.'