Van der Sar zeer uitgesproken over Gudelj: Ik heb dit nog nooit meegemaakt

Van der Sar zeer uitgesproken over Gudelj: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt"

16-12-2016 11:11
30

Edwin van der Sar is verbaasd over de houding van Nemanja Gudelj bij Ajax. "Ik kan dat soort gedrag niet zo goed plaatsen", zegt de directeur in gesprek met AT5.

"Het is een aparte situatie. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, terwijl ik toch ook zelf behoorlijk lang heb gevoetbald", vervolgt Van der Sar over de middenvelder, die het niet meer kon opbrengen op de bank plaats te nemen. "Ik was zelf altijd heel blij om voor een club te spelen. Ik heb m'n carrière opgebouwd, lang bij Ajax gespeeld en toen de stap gemaakt. Tegenwoordig gaat het allemaal veel sneller, er liggen hele plannen klaar voor iedereen. Dat je na vier, vijf jaar een stap wil maken snap ik heel goed. Maar dat je het na de eerste de beste tegenslag moeilijk gaat vinden, vind ik moeilijk te verkroppen."

Ajax zat een paar weken geleden nog om de tafel met Gudelj, maar de situatie is onveranderd gebleven. "Hij bleef bij z'n standpunt. Nu komt de winterstop er aan, dus we moeten dan maar zien hoe dat loopt. Maar ik ben er geen voorstander van om hem heel makkelijk te laten gaan. Ja, hij vertegenwoordigt een bepaalde transferwaarde. Je tekent voor een bepaalde periode en dan wordt er van je verwacht dat je bepaalde arbeid levert. Maar in niemands contract staat dat je vast in het eerste speelt."