Jupiler League-sensatie wil in januari naar Eredivisie: Informatief gesproken

Jupiler League-sensatie wil in januari naar Eredivisie: "Informatief gesproken"

Gepubliceerd: vrijdag 16 december 2016 om 15:18vr 16-12-2016 om 15:18

Aan het verblijf van Tarik Tissoudali in Frankrijk komt in januari mogelijk een einde. Le Havre is bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek van de 23-jarige aanvaller, die in de zomer overkwam van Telstar.

Tissoudali wacht na een halfjaar nog altijd op zijn debuut in de Ligue 2. Dat kan zo niet verder, vinden speler en club. "Ik heb met de directeur en de voorzitter van Le Havre over mijn situatie gesproken", vertelt de aanvaller, die vorig seizoen veel indruk maakte in de Jupiler League, aan Voetbal International.

"Zij hebben mij een goed contract laten tekenen voor vier seizoenen, maar snappen dat ik aan spelen toe moet komen. Ze hebben toegezegd mee te willen werken aan een verhuur, alleen zal er over het bedrag onderhandeld moeten worden. Dat kan voor Nederlandse clubs lastig zijn."

Tissoudali schermt met interesse uit de Eredivisie. "Een laagvlieger uit de Eredivisie, dat zou prima zijn. Maar die clubs gaan nu de zaken op een rijtje zetten. Wat kunnen ze doen, wat hebben ze nodig, wat heeft prioriteit? Ik heb al wel informatief gesproken, maar ik moet afwachten en geduld hebben."

"Ik wil graag in januari zo snel mogelijk aansluiten. Ik heb wel een voorkeur voor Nederland. Weet je wat ik het meeste mis, het gevoel van de kleedkamer, het sociale aspect", aldus Tissoudali. "Grappen maken, over voetbal praten, met elkaar bezig zijn. Hier spreken er twee jongens Engels en eentje Arabisch. Als zij niks tegen me zeggen, zit ik maar stil in een hoekje."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws