Bizar Zeefuik-verhaal ontkend: Genero heeft zeven maanden geen salaris ontvangen

Bizar Zeefuik-verhaal ontkend: "Genero heeft zeven maanden geen salaris ontvangen"

17-12-2016 08:53
8

Genero Zeefuik is geschrokken van alle ophef rond zijn persoon. In Turkije circuleerde het bericht dat de 26-jarige spits van Balikesirspor bekers uit de prijzenkast van zijn club had gestolen om een operatie van zijn zoontje te betalen. Kamp Zeefuik zegt dat van het hele verhaal niets waar is.

Bovendien zou de oud-speler van onder meer PSV en FC Groningen twee dagen in de cel hebben gezeten. "Dat is echt onzin", zegt een anonieme naaste van Zeefuik tegen De Telegraaf. "Genero heeft zeven maanden geen salaris ontvangen, dus dat gaat om een flink bedrag."

Volgens de anonieme bron nam Zeefuik één beker mee. "Als je alles hebt geprobeerd om het geld, waar je recht op hebt, te krijgen en als je steeds meer inteert op je spaargeld, word je op een gegeven moment wel wanhopig. En om de club te laten zien dat hij het gedraai zat was, heeft hij één beker meegenomen."

"In totaal heeft hij één uur op het bureau doorgebracht, maar toen de politie zijn kant van het verhaal hoorde, was er alle begrip en mocht hij direct weg. Het uitblijven van de betalingen wordt door Genero ook voorgelegd aan de FIFA. En over die operatie in Nederland: die werd daar uitgevoerd omdat hij daar woont. De actie van Genero had niets met die operatie te maken."