Chape-overlever wisselde kort voor crash van plek: Eigenlijk geen zin in

Chape-overlever wisselde kort voor crash van plek: "Eigenlijk geen zin in"

17-12-2016 17:13
6

Alan Ruschel wil zo snel mogelijk weer op het veld staan. De 27-jarige Braziliaan overleefde net als twee ploeggenoten de vliegramp, waarbij een groot deel van de selectie van Chapecoense om het leven kwam.

Drie weken na de crash verliet Ruschel het ziekenhuis in Colombia, om in Brazilië verder te herstellen. Hij kan voorzichtig lopen en dat geeft hem de hoop ooit terug te kunnen keren als voetballer. "Ik ga er alles aan doen om weer te kunnen voetballen", aldus Ruschel, die werd geopereerd aan zijn wervelkolom.

De verdediger was tijdens zijn vlucht van plek gewisseld. Dat bleek zijn redding. "Ik zat achterin het vliegtuig bij de journalisten, maar onze directeur vroeg of ik naar voren wilde komen. Eigenlijk had ik daar geen zin in, maar toen zag ik mijn ploeggenoot en vriend Jackson Follmann voorin en daar ben ik naast gaan zitten."

Ruschel en Follmann overleefden de crash. Ook Helio Neto kwam levend uit het vliegtuigwrak, maar ligt nog in het ziekenhuis. Ruschel: "Alleen God kan uitleggen waarom ik dit heb overleefd. Hij heeft me een tweede kans gegeven."

Lees ook: Fantastisch nieuws: zwaargewonde Chape-overlever verlaat het ziekenhuis

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s