Real Madrid krijgt gelijk en mag in de zomer tóch met miljoenen gaan smijten

Real Madrid krijgt gelijk en mag in de zomer tóch met miljoenen gaan smijten

20-12-2016 12:37
11

Goed nieuws voor kersvers Wereldbeker-winnaar Real Madrid. Het transferverbod van de Spaanse grootmacht is door het internationaal sporttribunaal CAS gereduceerd. In de zomer van 2017 mag Real weer nieuwe spelers aan de selectie toevoegen. 

De Spaanse grootmacht maakt dat nieuws dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend. De FIFA legde Real Madrid eerder dit jaar een transferverbod op. Real werd, net als stadgenoot Atlético Madrid, bestraft voor het onreglementair vastleggen van minderjarige spelers. FC Barcelona overkwam dat ook al eens.

Wedden

Meer odds

Door de straf werd het Real verboden om een jaar lang spelers aan te trekken. Dat betekende dat er zowel in januari 2017 als in de zomerse transferwindow géén transferzaken gedaan konden worden. De regerend Champions League-winnaar ging direct in beroep bij het CAS en kreeg gelijk.

Het transferverbod voor januari 2017 blijft staan, maar in de zomer mogen er weer zaken worden gedaan. In een kort statement laat De Koninklijke weten dat het blij is met de beslissing van het sporttribunaal. Tegelijk wordt betreurd dat het transferverbod niet in zijn geheel is ingetrokken.