'Koeman houdt uitverkoop: Eredivisie-bekende en zeven anderen moeten weg'

'Koeman houdt uitverkoop: Eredivisie-bekende en zeven anderen moeten weg'

21-12-2016 23:18
3

Ronald Koeman zal in januari afscheid moeten nemen van diverse Everton-spelers. The Liverpool Echo schrijft woensdag dat zeker acht spelers moeten vrezen voor hun toekomst op Goodison Park. 

De Everton-leiding heeft Koeman de toezegging gedaan dat hij in de naderende transferwindow mag investeren in zijn selectie. De afgelopen maanden zijn teleurstellend verlopen voor The Toffees: van de laatste tien Premier League-duels werden er slechts twee gewonnen. Onder meer Memphis Depay en Morgan Schneiderlin (beiden Manchester United) worden gelinkt aan een move naar Everton, maar Koeman kreeg inmiddels te horen dat er óok spelers verkocht moeten worden. 

Oumar Niasse moet sowieso wieberen. De Senegalese spits, een jaar geleden voor zo'n vijftien miljoen euro overgenomen van Lokomotiv Moskou, kwam dit seizoen nog geen minuut in actie. Andere spelers die op de nominatie staan om te vertrekken zijn onder meer Darron Gibson, Tom Cleverley, Bryan Oviedo en Arouna Koné. Laatstgenoemde speelt al sinds 2013 voor de volksclub uit Liverpool. Koné (33), oud-spits van Roda JC en PSV, deed in de Premier League pas 43 minuten mee deze jaargang.