'Huntelaar ziet extra concurrent naar Schalke komen na twee goals in 2016'

'Huntelaar ziet extra concurrent naar Schalke komen na twee goals in 2016'

Gepubliceerd: maandag 26 december 2016 om 15:09ma 26-12-2016 om 15:09

De kans bestaat dat Schalke 04 zich in de winterse transferperiode gaat versterken met een nieuwe concurrent voor Klaas-Jan Huntelaar. Pierre-Michel Lasogga van Hamburger SV staat in de belangstelling van Die Königsblauen.

Dat meldt BILD maandag. Lasogga (25) is bij degradatiekandidaat HSV niet meer dan derde keus in de aanval en mag bij een goed bod vertrekken. Schalke zou wel wat in hem zien. Lasogga speelde van 1999 tot 2006 als jeugdspeler voor Schalke en voelt zelf óók wat voor een nieuwe samenwerking.

Schalke lijkt aan te sturen op een huurdeal met HSV. Lasogga speelt dan de rest van het seizoen bij de club uit Gelsenkirchen, die krap in de aanvallers zit. Huntelaar staat nog een tijdje buitenspel met knieproblemen, Breel Embolo brak dit seizoen zijn enkel en Franco Di Santo heeft last van een buikspierblessure. Eric Maxim Choupo-Moting wordt bovendien verwacht op de Afrika Cup.

Lasogga speelde in de laatste zes wedstrijden van 2016 slechts 26 minuten en scoorde in het hele jaar twee Bundesliga-doelpunten. Schalke ziet echter de noodzaak van versterkingen en hoopt voor de start van de tweede seizoenshelft (21 januari) toe te slaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws