Van Nistelrooy besefte al zittend op het veld: Het is klaar. Ik ga stoppen

Van Nistelrooy besefte al zittend op het veld: "Het is klaar. Ik ga stoppen"

26-12-2016 21:12
7

Ruud van Nistelrooy kwam op het veld van Málaga tot de conclusie dat hij moest stoppen als voetballer. De oud-spits vertelt in de nieuwe FOX Sports-documentairereeks 'Made in the Eredivisie' hoe hij tot het besef kwam dat hij de handdoek in de ring moest werpen.

"Dat was met Málaga tegen Barcelona", begint Van Nistelrooy aan zijn anekdote. "Er onstaat een situatie waarin we de bal veroveren op het middenveld en ik vol de diepte insprint. Die bal wordt perfect gegeven en normaal is dat meenemen, mikken en schieten. Maar ik werd plotseling ingehaald door Mascherano en Abidal, dus ik kreeg niet eens de kans om te schieten."

"Het was niet eens dat de bal geblokt werd, dat was al erg geweest", vervolgt Van Nistelrooy. "Ze liepen gewoon de bal van mijn voeten. Ik zat op de grond in La Rosaleda. Het was nog voor rust. En ik dacht: het is klaar. Het is klaar en ik ga stoppen." Málaga verloor dat duel op 22 januari 2012 met 1-4. Van Nistelrooy, die voor onder meer PSV, Manchester United, Real Madrid en Hamburger SV speelde gedurende zijn loopbaan, werd na een uur naar de kant gehaald. In mei 2012 kondigde hij zijn afscheid aan.