FC Utrecht grijpt naast komst van Sneijder en ziet miljoenendeal afketsen

FC Utrecht grijpt naast komst van Sneijder en ziet miljoenendeal afketsen

27-12-2016 07:42
6

Na wekenlange onderhandelingen is een miljoenendeal tussen FC Utrecht en een Utrechtse investeerder afgeketst. De ondernemer bleek niet kredietwaardig. Dat is balen voor Utrecht, want hij wilde onder andere Wesley Sneijder naar de Domstad halen.

"We spreken regelmatig met potentiële investeerders die Utrechtse spelers naar Galgenwaard willen halen", zegt directeur Wilco van Schaik in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Sneijder, Michel Vorm en Erik Pieters. Natuurlijk luisteren we daarnaar, omdat we als FC zelf op dit moment niet de middelen hebben om zoiets te bewerkstelligen."

De ochtendkrant schrijft dat 'bronnen binnen FC Utrecht' melden dat de clubleiding argwaan kreeg en vraagtekens zette bij de kredietwaardigheid van de ondernemer. Toen ketste de deal af. Als er een akkoord was gekomen, was het geld niet in de kassa van Utrecht terechtgekomen, maar in de holding van eigenaar Frans van Seumeren. Zo zou hij dan persoonlijk eindelijk iets van zijn investering van veertig miljoen euro terug gaan zien.