Einde verhaal voor FC Twente-middenvelder: 'Het is hem niet gelukt'

Einde verhaal voor FC Twente-middenvelder: 'Het is hem niet gelukt'

27-12-2016 08:05
5

De rol van Kyle Ebecilio bij FC Twente lijkt definitief uitgespeeld. De middenvelder is door de clubleiding per direct teruggezet naar de beloftes en mag per direct op zoek naar een andere werkgever. Komende zomer loopt het contract van de 22-jarige Ebecilio af. 

"Het is Kyle niet gelukt de aansluiting te vinden", vertelt Twente-directeur Jan van Halst dinsdag in gesprek met TC/Tubantia. Ebecilio is één van de grootverdieners in Enschede. Trainer René Hake deed deze jaargang nog niet één keer een beroep op de oud-speler van onder meer Feyenoord en Arsenal. Namens Jong FC Twente, dat uitkomt in de Tweede Divisie, werkte Ebecilio negen duels af (één goal). 

Een jaar geleden raakte de voormalig jeugdinternational ook al op het tweede plan bij Twente. Ebecilio werd verhuurd aan achtereenvolgens Nottingham Forest en ADO Den Haag. Bij beide clubs kwam hij amper in actie. In de zomer keerde de middenvelder terug in Enschede. Kort na zijn terugkeer werd bekend dat Ebecilio kampte met een zeldzame spier- en zenuwaandoening. Hij herstelde, maar van een optreden in de Eredivisie kwam het dus niet meer.