Wijnaldum en Liverpool swingen langs Stoke, persoonlijk succes Afellay

27-12-2016 20:08
4

Liverpool heeft dinsdagavond het gat met koploper Chelsea teruggebracht tot zes punten. Stoke City kwam nog wel op voorsprong op Anfield, maar werd vervolgens overlopen: 4-1. Lichtpuntje voor The Potters: de rentree van Ibrahim Afellay.

De 53-voudig international van Oranje viel een kwartier voor tijd in, na acht maanden blessureleed. Afellay liep in het voorjaar een zware kruisbandblessure op. Een compleet feestje werd het dus niet voor de middenvelder, die Stoke niet aan een goed resultaat kon helpen tegen Liverpool.

The Reds wonnen in eigen huis door doelpunten Adam Lallana en Roberto Firmino voor rust en Gianelli Imbula (eigen goal) en Daniel Sturridge na rust. Laatstgenoemde had als invaller één minuut nodig om zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen te maken.

Stoke mocht op Anfield nog wel éven geloven in een goed resultaat, toen Jon Walters op aangeven van Erik Pieters de 0-1 liet aantekenen. Bij Stoke speelden naast Afellay en Pieters nog een Nederlander mee: Bruno Martins Indi. Georginio Wijnaldum speelde een goede wedstrijd bij Liverpool.

Door de vier doelpunten bracht Liverpool de teller overigens op 86 doelpunten in 2016, een clubrecord.