Update: Ajax-toenadering voor Zweed ontkend: Geen bod ontvangen van Ajax

Update: Ajax-toenadering voor Zweed ontkend: "Geen bod ontvangen van Ajax"

28-12-2016 16:05
9

Een wild gerucht doet dinsdag de ronde in Zweden. Ajax zou belangstelling hebben voor Saman Ghoddos, een 23-jarige linksbuiten van Östersunds FK.

Het is geen geheim dat Ajax zich in de winterse transferperiode wil versterken met een nieuwe linksbuiten, die de concurrentiestrijd aan kan gaan met Amin Younes. In dat kader valt de naam van Ghoddos. De aanvaller was afgelopen seizoen één van de revelaties in de Allsvenskan.

Wedden

Meer odds

In 27 competitiewedstrijden was Ghoddos goed voor tien doelpunten. Vooral in de laatste weken van het seizoen was hij op dreef, met vijf doelpunten in vier wedstrijden. Mede daardoor eindigde Östersunds op een nette plek in de middenmoot.

Mocht Ajax de vermeende belangstelling concretiseren, dan moet directeur spelersbeleid Marc Overmars volgens Fotbollz met ongeveer twee miljoen euro over de brug komen. Ghoddos staat tot medio 2019 onder contract bij Östersunds. Ook clubs uit Engeland, Duitsland en Turkije zouden hem volgen.

Update 28/12 16:05 uur: Ajax heeft geen bod uitgebracht op Sama Ghoddos. Dat laat de zaakwaarnemer van de linksbuiten van Östersunds weten aan Fotbollskanalen weten. "We hebben geen bod van Ajax ontvangen", laat Ferhat Cifci kort maar krachtig weten aan het Zweedse medium.