'Chelsea wil complete Europese top aftroeven en doet bod op Serie A-uitblinker'

'Chelsea wil complete Europese top aftroeven en doet bod op Serie A-uitblinker'

27-12-2016 21:19
4

Chelsea hoopt de concurrentie te snel af te zijn in de strijd om Franck Kessie. De Londense club heeft een bod van 25 miljoen euro uitgebracht op de twintigjarige Ivoriaan, meldt France Football.

Kessie beleeft een topseizoen bij Atalanta Bergamo. Met zijn prestaties - hij scoorde zes keer in zestien competitieduels - heeft de middenvelder zich in de kijker gespeeld bij alle topclubs uit Europa. Bayern München, Juventus, Internazionale, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool werden al aan Kessie gelinkt, maar het is Chelsea dat nu gas geeft.

Of een aanbieding van 25 miljoen genoeg is om Atalanta te overtuigen, is evenwel nog niet duidelijk. Chelsea lijkt de meeste concurrentie te kunnen verwachten uit bekende hoek. Manchester United-manager José Mourinho belde vorige maand nog met Kessie om zijn bewondering uit te spreken. The Red Devils brachten tot op heden echter nog geen bod uit.

Atalanta lijkt hoe dan ook voor de tweede keer in korte tijd een financiële klapper te kunnen maken. Afgelopen zomer vertrok Marten de Roon voor vijftien miljoen euro naar Middlesbrough.