Update: Nijland bevestigt concrete interesse voor Rusnak: 'Flinke transfersom'

Update: Nijland bevestigt concrete interesse voor Rusnak: 'Flinke transfersom'

29-12-2016 16:52
5

Hans Nijland heeft bevestigd dat clubs zich bij FC Groningen gemeld hebben voor Bryan Linssen en Albert Rusnák. Het gaat om een Belgische club voor Linssen en een Amerikaanse club voor Rusnák.

Over Linssen wordt nog niet onderhandeld, zegt Nijland tegen RTV Noord. "De Belgische club heeft zich voor de kerstdagen bij ons gemeld. Sindsdien hebben wij niets meer gehoord", aldus de directeur, die Linssen niet bovenaan zijn vertreklijstje had staan, ondanks dat de aanvaller nauwelijks aan spelen toekomt.

"Wij hebben een grote selectie met veel aanvallers. Bryan is daar één van. Hij is niet de eerste op het lijstje die mag vertrekken, maar we willen wel graag naar een kleinere selectie toe", aldus Nijland. Linssen reageert zelf ook: "Een Belgische topclub heeft interesse, maar dat speelt al een paar weken. Voorlopig ga ik er gewoon vanuit dat ik begin januari in Groningen op het veld sta."

Wat Rusnák betreft gaat het om een Amerikaanse club die zich donderdag heeft gemeld in Groningen. Woensdag werd bekend dat Seattle Sounders en Real Salt Lake interesse hebben. Volgens Nijland gaat het om een van die twee clubs.

Update 16:42 De Amerikaanse club die geïnteresseerd in Rusnak is Real Salt Lake. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Nijland wilde niet bevestigen om welke club het gaat, maar het medium komt nu met het bericht dat het om Salt Lake gaat. De middenvelder zelf staat open voor een vertrek naar Amerika. De Belgische interesse komt naar verluidt van RC Genk.

Updat 16:52: Hans Nijland bevestigt dat Real Salt Lake de Amerikaanse club is die interesse heeft in Rusnak. "Klopt", zegt de algemeen directeur tegen FOX Sports. "Wij beschikken over een ruime selectie, vooral voorin. Maar er zal wel een fatsoenlijke transfersom voor Rusnák op tafel moeten komen." Volgens Voetbal International is niet RC Genk, maar Zulte Waregem de Belgische club die geïnteresseerd is in Linssen.