In Rotterdam geboren Larsson-telg op weg naar nummer twaalf van Eredivisie

In Rotterdam geboren Larsson-telg op weg naar nummer twaalf van Eredivisie

29-12-2016 20:14
22

De Eredivisie wordt binnenkort verrijkt met Jordan Larsson. De Zweedse aanvaller (19) staat op het punt over te stappen van Helsingborgs IF naar NEC.

Dat meldt de Gelderlander. Larsson is de zoon van Henrik Larsson, die eind vorige eeuw furore maakte bij Feyenoord. De voormalige topspits, die ook uitkwam voor Celtic, FC Barcelona en Manchester United, kreeg in zijn Rotterdamse tijd een zoon, Jordan.

De jongste Larsson is inmiddels negentien jaar oud en staat onder contract bij Helsingborgs. Met die club degradeerde hij afgelopen seizoen uit de Zweedse Allsvenskan. Na de beslissende wedstrijd werd hij op het veld aangevallen door hooligans van zijn eigen club.

Larsson moet NEC-trainer Peter Hyballa meer opties geven in de Nijmeegse voorhoede, die dit seizoen nog niet uitblinkt in het maken van doelpunten. Edwin de Kruijff, de technisch manager van NEC, wilde de komst van de Zweedse jeugdinternational donderdag nog niet bevestigen. "Ik ga niet in op geruchten", liet hij weten aan de Gelderlander.