Zaakwaarnemer dreigt met vertrek van Bailey als andere zoon niet aan spelen komt

Zaakwaarnemer dreigt met vertrek van Bailey als andere zoon niet aan spelen komt

30-12-2016 10:55
22

Leon Bailey wordt bijna iedere dag in verband gebracht met een transfer weg bij RC Genk en naar een grote competitie. Zaakwaarnemer en vader Craig Butler staat open voor dat idee, maar alleen als zijn zoon Kyle eindelijk een kans krijgt.

Kyle Butler speelt momenteel bij de beloften van Genk. maar steekt er daar wel bovenuit. Zijn vader vindt dat Genk zijn beloftes moet nakomen. "Wij houden van de club en van de fans. Dimitri de Condé (directeur, red.) is als familie voor Leon en zijn broer Kyle. Alleen moet Genk wel zijn belofte nakomen. De afspraak was dat als Kyle het goed deed bij de beloften, hij mee op winterstage mag en definitief bij de A-kern aansluit. Kyle heeft dat ingelost. Hij scoorde acht goals en gaf vijf assists. Die statistieken liegen niet", vertelt Butler aan Het Laatste Nieuws.

Butler hoopt dan ook dat Genk binnenkort twee Jamaicaanse parels heeft. Anders wil hij liever vertrekken, met Kyle en Leon, afgelopen zomer nog in beeld bij Ajax. "We moeten aan de carrière van onze jongens denken. Als ze bij een andere club wél allebei in de A-kern kunnen meedraaien, en bij Genk niet, dan moeten we onze opties bekijken."