Update: Kazim-Richards rondt transfer af en tekent voor twee seizoenen

Update: Kazim-Richards rondt transfer af en tekent voor twee seizoenen

Voormalig Feyenoorder Colin Kazim-Richards heeft een nieuwe club gevonden in Brazilië. Na een half seizoen bij Coritiba stapt de voormalig Feyenoord-spits over naar Corinthians, dat dringend behoefte heeft aan een aanvaller.

Dit melden diverse Braziliaanse media op vrijdag. De dertigjarige Kazim staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Coritiba en scoorde tot op heden driemaal voor zijn broodheer. Waarschijnlijk wordt de transfer naar Corinthians op zeer korte termijn afgerond.

De zesvoudig landskampioen van Brazilië zoekt naar een spits en werd in de richting van de Turkse aanvaller geduwd. Om contractontbinding bij Coritiba mogelijk te maken, is er een bedrag van ongeveer vijf ton nodig. Dat bedrag zal Corinthians betalen. Coach Fabio Carrile is in ieder geval fan.

"We volgen Kazim al langere tijd, sinds zijn tijd in Turkije. We denken dat hij op alle drie de posities in de voorhoede uit de voeten kan. We zoeken verschillende versterkingen, voor diverse posities. Ik denk dat we inzetten op vier tot vijf spelers", aldus Carrile.

Update 6 januari 2017, 23.03 uur: De transfer van Colin Kazim-Richards naar Corinthians is afgerond. De club uit São Paulo heeft bekendgemaakt dat de oud-Feyenoorder een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Kazim komt over van Coritiba.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s