Dolberg: Niemand weet wat het is. Toen ik 14, 15 was, had ik al last en nu weer

Dolberg: "Niemand weet wat het is. Toen ik 14, 15 was, had ik al last en nu weer"

01-01-2017 12:49
2

De ster van Kasper Dolberg is rijzende. De stille Deense goaltjesdief van Ajax is naar eigen zeggen in een film beland. Hij maakt bijzondere dingen mee en lijkt maar één probleem te hebben.

"Ik heb een gekke hiel", vertelt hij in gesprek met NOS na een training, terwijl hij met een zak ijs zijn voet koelt. "Niemand weet wat het is. Toen ik 14, 15 jaar was, had ik al last en nu weer. Frustrerend. Een raar gevoel in beide voeten, maar vooral in mijn rechter. Ik kan gewoon spelen, maar draag wel aangepaste schoenen."

Het lijkt hem dan ook niet af te leiden. Het voorbije halve seizoen verliep heel voorspoedig en zijn debuut voor Denemarken bleef niet uit. "Het voelde als een film. Een half jaar geleden speelde ik nog voor Denemarken onder 19. Ik besefte niet goed wat me overkwam. Nu ik eraan terugdenk, realiseer ik me dat wel. Iedereen sprak over me en dat waar iedereen over sprak, mijn debuut, gebeurde. Een bijzonder moment."

Daardoor heerst er een positieve chaos rond Dolberg, die nuchter blijft. "Leuk dat mensen mooie dingen over me schrijven. Maar ik lees niet alles en ga er niet naar op zoek. Ik ben niet iemand die zijn eigen naam intikt op Google."