Update: NEC breekt met onmiddelijke ingang en definitief met Owusu-Abeyie

Update: NEC breekt met onmiddelijke ingang en definitief met Owusu-Abeyie

02-01-2017 16:31
9

Quincy Owusu-Abeyie hoeft niet te rekenen op een terugkeer in de selectie van NEC. Sterker nog: de formatie uit Nijmegen wil de verbannen aanvaller graag zo snel mogelijk lozen. Dat meldt dagblad de Gelderlander zondagavond. 

Owusu-Abeyie (30) werd in december om disciplinaire redenen teruggezet naar het tweede elftal van NEC. De routinier zat inmiddels een aantal keer om de tafel met technisch manager Edwin de Kruijff, maar tot verzoening heeft dat nog niet geleid. 

Afgelopen zomer zette Owusu-Abeyie zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen. Het lijkt er echter niet op dat de oud-speler van onder meer Arsenal, Spartak Moskou en Jong Oranje nog in actie gaat komen onder trainer Peter Hyballa. De Gelderlander heeft vernomen dat NEC Owusu-Abeyie 'per direct van de hand wil doen'.

Datzelfde geldt voor Sam Lundholm, die net als zijn collega-aanvaller geen deel meer uitmaakt van de selectie van het eerste elftal. NEC wil het vertrek van Owusu-Abeyie en Lundholm gaan opvangen met de komst van Jordan Larsson.

Update 16.31: Quincy Owusu-Abeyie is per direct vertrokken bij NEC. Dat bevestigt trainer Peter Hyballa maandag aan Omroep Gelderland. De geroutineerde aanvaller (30) werd in december na een opeenstapeling van incidenten uit de selectie gezet. Meerdere verzoeningsgesprekken leverden vervolgens niets op.