Dat maakt mij ook geen klote meer uit, na twee keer te zijn ontslagen

"Dat maakt mij ook geen klote meer uit, na twee keer te zijn ontslagen"

01-01-2017 22:27
4

Alex Pastoor is deze maand exact twee jaar in dienst bij Sparta. In januari 2015 begon de trainer aan een moeilijke klus op Het Kasteel. Pastoor en zijn assistent Michael Reiziger drongen destijds op één ding aan bij de toenmalige Jupiler League-club: geduld. 

"We lieten ons plan zien. Hoe gaan we met elkaar om, hoe willen we spelen, hoe gaan we trainen. En we zeiden erbij dat Sparta dan binnen drie jaar zou promoveren. Het bestuur vond het een goed plan. Misschien vonden ze drie jaar eigenlijk te lang, dat zou kunnen", vertelt de coach in het Noordhollands Dagblad.

"Ik zei: als het jullie te lang duurt, nemen jullie maar afscheid van ons. Ik bedoel: ze hadden in negen jaar al negentien trainers gehad, dus dan kon de twintigste er ook nog wel bij. En dat maakt mij ook geen klote meer uit, na twee keer te zijn ontslagen", vervolgt Pastoor. "Gewoon aftikken en dan ben ik weer weg. Ja, dat kan ik nu zeggen. Toen niet, maar nu wel." De trainer slaagde in zijn missie: in april 2016 werd Sparta kampioen van de Jupiler League. 

Lees ook: "Of ik klaar zou zijn voor een club als PSV? Dat denk ik wel"