Ziyech valt ondanks nieuwe blessuregolf bij Marokko buiten de boot

Ziyech valt ondanks nieuwe blessuregolf bij Marokko buiten de boot

04-01-2017 10:54
39

Het werd dinsdagavond nog even spannend, maar Ajax kan in januari gewoon over Hakim Ziyech beschikken. De middenvelder wordt, ook nu er nieuwe blessures bij Marokko zijn, thuisgelaten.

Dat blijkt uit de definitieve selectie van de Marokkaanse bond. Hoewel Nordin Amrabat deze week geblesseerd raakte, is hij door bondscoach Hervé Renard alsnog opgenomen in de definitieve selectie voor de Afrika Cup. Omdat ook Oussama Tannane (Saint-Etienne), Soufiane Boufal (Southampton) en Younes Belhanda (Nice) met blessures kampten, werd de kans op een oproep voor Ziyech plots groter.

Onder Marokkaanse fans werd direct geroepen om de Ajacied, maar bondscoach Renard houdt voet bij stuk en laat de Ajax-middenvelder buiten de definitieve selectie. Ziyech kan derhalve gewoon bij het trainingskamp van Ajax in Portugal blijven. Over anderhalve week hervatten de Amsterdammers de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Een week later wacht een bezoek aan FC Utrecht. Beide wedstrijden zou Ziyech bij een selectie voor de Afrika Cup missen.