Faber houdt tweetal buiten wedstrijdselectie: 'Oriënteren op nieuwe werkgever'

Faber houdt tweetal buiten wedstrijdselectie: 'Oriënteren op nieuwe werkgever'

04-01-2017 15:45
5

Het Groningen-tijdperk lijkt voor Hedwiges Maduro en Martijn van der Laan defenitief voorbij. Het tweetal wordt door FC Groningen-trainer Ernest Faber buiten de selectie voor twee oefenwedstrijden gehouden.

'Beide spelers krijgen de ruimte zich te oriënteren op een nieuwe werkgever', valt de lezen op de clubwebsite. De Groningers spelen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft oefenwedstrijden tegen Almere City en het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. "Ik heb met beide spelers een gesprek gehad. Hun toekomst ligt in principe elders en zij gaan de club mogelijk op korte termijn verlaten. Daarom reizen zij niet mee naar Almere en Hoffenheim", reageert Faber.

Het tweetal blijft wel meetrainen bij Groningen tot het vertrek definitief is. "Die mogelijkheid krijgen ze, maar voor de wedstrijden zal ik geen beroep meer op ze doen. Daarom reizen ze niet met ons mee", aldus Faber. Dinsdag vertelde algemeen directeur Hans Nijland al over de transferstatus van verschillende Groningen-spelers. De eerste oefenwedstrijd vindt donderdag plaats: dan is Almere City de tegenstander.