Dortmund wil niks weten van wereldrecord en China-transfer Aubamayang

Dortmund wil niks weten van wereldrecord en China-transfer Aubamayang

Gepubliceerd: donderdag 5 januari 2017 om 11:06do 05-01-2017 om 11:06

Pierre Emerick Aubameyang kan alle transferrecords breken. Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport kan de spits van Borussia Dortmund een megatransfer naar China maken.

Shanghai SIPG zou 150 miljoen euro over hebben voor Aubameyang. Daarmee zou het record voor de hoogste transfersom ruimschoots verbroken worden. Afgelopen zomer tilde Manchester United dat record boven de honderd miljoen euro door Paul Pogba in te lijven. Ook kan Aubameyang de best betaalde voetballer ter wereld worden: Shanghai biedt hem een weeksalaris van 788.000 euro. Tevez kroonde zich enkele weken geleden tot voetballer met het hoogste salaris. Hij strijkt, eveneens in China, 722.000 euro per week op.

Aubameyang heeft in Dortmund een contract tot 2020, maar de kans dat hij dat contract uitdient is klein. Ook dit seizoen maakt de razendsnelle aanvaller uit Gabon veel indruk. In de Bundesliga maakte hij zestien doelpunten in vijftien wedstrijden en ook in de Champions League is hij op schot. In vijf optredens was het vier keer raak voor de aanvalsleider. 

Update 5 januari 11:06: Borussia Dortmund heeft in een reactie laten weten (nog) niets gehoord te hebben uit China. "Er ligt niets op tafel en we willen als club ook niet meedoen aan hypothetische dingen", laat zegsman Sascha Fligge weten aan persbureau DPA

Lees ook: waarom het helemaal losgaat in China

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws