De Roon ooit 'groot Feyenoord-talent': Een heel seizoen kon ik amper spelen

De Roon ooit 'groot Feyenoord-talent': "Een heel seizoen kon ik amper spelen"

04-01-2017 16:59
4

Marten de Roon speelde jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord met onder meer Jordy Clasie. Toch liep zijn carrière niet zoals verwacht. De Middlesbrough-middenvelder vertelt in gesprek met Voetbal International over zijn Feyenoord-periode.

"Bij Feyenoord gold ik als een groot talent", zegt De Roon. "Van mijn D-lichting gingen de meeste jongetjes verder bij Excelsior, maar ik mocht door naar de C1-junioren. Samen met Jeffrey Bruma, Jerson Cabral, Bart Schenkeveld en Jordy Clasie. Daarna is het kwakkelen eigenlijk begonnen. Groeipijnen. Een heel seizoen kon ik amper spelen, het jaar erop had ik heel veel moeite bij het niveau aan te haken. Ik worstelde met mezelf, met mijn lijf. Eerder was ik heel snel, na die groeispurt niet meer."

Wedden

Meer odds

"In de D-tjes vormde ik een tandem met Clasie: hij spits, ik nummer 10. Als C-junior liepen we allebei vast. Jordy was de beste in het éénkeer-raken, in het aannemen, maar zijn probleem was juist dat-ie zo klein bleef. Henk van Stee, toen hoofd opleiding, zei dat hij weg moest. Maar Van Stee ging naar Shakhtar Donetsk en zijn opvolger Stanley Brard wilde Jordy per se houden", aldus De Roon, die moest vertrekken bij Feyenoord en bij Sparta terecht kwam.